brownie i bombons

 

Rawnie i bombons de cacau raw!

 

Simple i deliciosament energètics!

 

La xocolata crua és un dels super-aliments més saludables del món.

 

On és, doncs, el problema de la xocolata?

El problema de la xocolata està en el procés d'adulterament que pateix per la industria alimentària convencional, que l'escalfa a temperatures elevades i tots els nutrients vitals, antioxidants i altres fitonutrients excel·lents moren i la converteixen en un aliment buit. A aquest aliment buit se li afegeixen sucres, llet i aditius que el converteixen en un verí per al nostre organisme.

El sucre, per exemple, destrueix el sistema immunològic i causa la diabetis, l'envelliment prematur i
altres problemes de salut greus, com el càncer. I no parlem de la llet, que també causa diabetis, és la principal causa d'osteoporosis i és la responsable de malalties cròniques, cardiovasculars i diversos tipus de càncer, com el d'ovari, el de mama i el de próstata.

En canvi, la xocolata crua no ha passat per cap procés d'escalfament i tots els seus nutrients i fitonutrients romanen intactes.

 

El cacau pur cru

Els grans de cacau són la llavor d'una fruita que creix en l'arbre del cacau. Els arbres de cacau són originaris de la conca de l'Amazones i només creix en un ambient molt càlid, humit i ombrejat.

El nom científic per la xocolata és cacau Theobroma. Theobrama literalment significa 'aliment dels déus'. L'ús del cacau es remunta milers d'anys a les civilitzacions olmeca, maia i asteca. Va ser un producte de luxe importants, utilitzat per al comerç i fins i tot com una moneda.

Els grans de cacau són naturalment lliures de sucre i tenen un gust una mica amarg. Aquest cacau cru conté una increïble varietat de minerals i compostos. Fins ara, se n'han identificat més de 300.

La xocoalta crua, sense sucre i elaborada amb amor...

* És rica en coure, magnesi, manganès, zinc i sofre - el "mineral de la bellesa", i és rica en vitamines del complex B, com la niacina i en vitamina C.

* Conté moltes substàncies químiques psicoactives com el triptòfan - un precursor de la serotonina, l'anandamida (la felicitat química), un cannabinoide natural que el nostre cervell produeix naturalment quan ens sentim elevats i la PEA, la molècula de l'amor, la qual també s'allibera en el cervell quan estem enamorats. Així doncs, menjar xocolata produeix un estat de feliç enamorament!

* Té alt contingut de magnesi, per això algunes dones anhelen xocolata en el moment de la menstruació.

* És una de les fonts naturals més riques d'antioxidants. Disposa de tres vegades els nivells que conté el te verd. Els antioxidants ajuden a neutralitzar els efectes dels radicals lliures en el cos que destrueixen les cèl·lules. S'ha demostrat que els antioxidants són necessaris per promoure la salut cardiovascular, reduir el colesterol i protegir contra moltes malalties, especialment el càncer.

* És una font d'hidrats de carboni complexos beneficiosos.