El restaurant d’àpats diaris del Bionèctar ha tancat després de 10 anys oferint cuina viva ecològica a Girona. Ara estem enfocats en la divulgació i la docència de l’alimentació conscient. No descartem re-obrir el restaurant, però si ho fem serà al camp, enmig d’horta i boscos.

 

 

De moment, seguim oferint:

 

 

Càterings

Ecoxefs per a events, retirs i a domicili

LLoguer de l’espai

Consultoria eco-gastronòmica i nutricional a entitats i restaurants

Formació a través de l’escola CRUDIVEGÀNIA

Qui som?

Eva Roca

Eco-emprenedora, ecoxef, experta en nutrició vitalista, coach en salut, autora i professora de ioga

Sóc vegetariana des que vaig ser conscient i independent i des de petita sentia que l’ésser humà és vegetarià per naturalesa, així que, durant anys vaig estudiar i experimentar tots els tipus d’alimentació vegetariana proposats per nutricionistes, els seus beneficis i inconvenients, passant també per la macrobiòtica i el veganisme del gluten i el tofu, que ara sé que són la causa de moltes malalties dels vegans. Però, on realment vaig trobar les respostes va ser en la medicina vitalista del segle passat, a l’escola d’alimentació conscient del Dr. Gabriel Cousens (The Tree of Life) i en el meu cor. Tot això, batut amb la pròpia vivència i la dels meus pacients, em reafirma, dia rere dia, que l’alimentació biològica de l’ésser humà és la frugívora.L’alimentació frugívora o com jo l’anomeno, l’alimentació viva, es basa en fulles, fruites, llavors i arrels vives, tal com les trobem a la natura, en el seu estat natural, conservant així tota la vitalitat, enzims i nutrients que necessita el nostre organisme per mantenir-se viu i saludable. La forma de les nostres dents, del nostre intestí i la resta d’òrgans, així ho demostren, malgrat la «ciència oficial» finançada per les èlits ens vulgui fer creure el contrari per seguir enriquint les seves empreses.

Si en una arquitectura tan perfecta, com és la del cos humà, li canviem el seu «combustible natural» per un d’erroni com és la carn, els làctics, el sucre, els processats, el cafè, els pesticides, etc .., l’organisme, òbviament, esdevindrà malalt. La majoria de malalties i dolències que pateix l’ésser humà avui dia (manca de vitalitat, candidiasi, osteoporosi, diabetis, artritis, càncer, i un llarg etcètera) és el resultat d’una crisi que pateix des de fa temps el cos humà a causa de haver-li donat un aliment no-fisiològic i haver-lo emplenat de toxines. Recordes el cas de les vaques que es van tornar boges en menjar pinso animal?

L’any 2009, vaig crear l’escola d’alimentació viva Crudivegània, impartint xerrades sobre alimentació conscient i cursos de cuina viva, amb la intenció de difondre l’alimentació sana i vetllar per la sobirania alimentària com a únic motor de canvi real en el nostre entorn, a tots els nivells. Tres anys més tard des de la creació de l’escola, el 2012, el meu cor va ser tocat per la necessitat de crear un espai social on compartir amb persones afins, no només el coneixement de l’alimentació viva, sinó també l’experiència energètica i organolèptica que ens ofereix un deliciós i creatiu plat d’alquímia viva, i així vaig crear el primer restaurant de cuina viva del nostre país: el Bionèctar.

Estic convençuda de que l’alimentació viva ajudarà al món a fer el canvi que necessita.

Formada en Nutrició Vitalista i Alimentació Conscient amb Gabriel Cousens MD, en Nutrició a l’UNED, en Enginyeria de la Formació a l’UPC i en Sistemes Informàtics a la UOC.

Premi Eco-Gastronómico Biocultura 2016 i autora de Sopes Detox (Cossetània).